Love mode

31 Jul

Hej alla bloggläsare! Idag ska vi prata popmusik. Men inte vilken popmusik som helst, utan koreansk pop. Eller k-pop som det heter bland oss seriösa entusiaster 😉

Sedan jag återvände till Sverige har jag haft en obetvinglig lust att lyssna på k-pop stup i kvarten. Köpte med mig ett tiotal skivor innan jag lämnade Seoul, med olika artister, och de sliter på cd-spelaren nästan jämt. K-pop skiner ju inte direkt med sin närvaro i de svenska butikshyllorna, så framöver blir det väl till att beställa via yesasia.com.

K-pop inrymmer väl de mesta smakriktningar. Hjärta och smärta-ballader förekommer som omistliga inslag i de flesta storstjärnornas repertoarer (koreaner är rätt mycket för hjärta och smärta överhuvudtaget), men i övrigt hittar man allt från indiepop och hip-hop till disco, R&B och tuggummipop.

En av mina stora favoriter är kooolossalt koooooola Clazziquai Project, som friskt ägnar sig åt att blanda allt från jazz och house till elektroniskt. Det är mild musik som rinner in i min hjärna lika lätt och njutningsfullt som en jättemjukglass rinner ner i min åttaårings mage. Det är musik man blir vänligt stämd, harmonisk och småglad av.

Här bifogar jag ett youtube-klipp till underbara ”Love mode”. Videon med grisarna är också helt i min smak!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: