The fine art of avoiding

14 Apr

Bild

— ENGLISH SUMMARY: I am working on a photo documentary, dedicated to the fine art of avoiding writing. Oh, there is so much else you could do! Like pondering on how to reorganize your books (author/title/language/whatnot), and at the same time building cute little houses out of books 🙂 Or staring emptily into the washing machine during the rinse cycle, brushing your teeth one extra time, cleaning out the fridge, taking stupid self portraits … should you have any other brilliant ideas, please do tell 😀  —

De senaste månaderna har jag känt mig vidunderligt upprymd och inspirerad. Jag har fått kontakt med personer som inspirerar mig otroligt mycket när det gäller både mitt skrivande och fotograferande. Det bara plingar till i hjärnkontoret hela tiden, med aviseringar om nya idéer som jag skulle kunna genomföra.

Den ena idén mer tokig och/eller halsbrytande än den andra, kan jag väl säga. Och jag fnissar hejvilt. Tänker ”ska jag verkligen köra på det här?” Och får fjärilar i magen när jag inser hur alldeles förbannat kul det vore.

Men det är inte bara projekten i sig. Jag menar, det vore en sak om jag hade tänkt dem för byrålådan. Men så är det inte. Ack nej, jag tänker fläka ut mig i all offentlighet, jag. Kanske på någon av mina bloggar, eller på Google Plus, vilket är ett fantastiskt medium framför allt för dem som är intresserade av fotografi. Och där jag har en beaktlig krets som följer mig. Mer än tusen personer, i dagsläget!

Nu ska ni få höra vad jag jobbar med just nu. Jo, grejen är att jag på Google Plus läste ett vansinnigt roligt inlägg från en skribent som finns i mina cirklar. Han skrev något om ”how we writers know everything about how to avoid writing”. Nej men ni vet. Det är ju applicerbart på mycket. Hur man går därhemma och putsar silver, städar ur kylskåpet eller vad katten som helst, i akt och mening att undvika det man egentligen SKA göra. Nämligen skriva sin roman, avsluta sin hemtenta, eller något annat.

Så. Jag kom på att ”det där skulle man kunna göra en kul fotodokumentär på”. Jag kan fotografera mig själv när jag håller på med olika undvikande aktiviteter. Såsom att borsta tänderna en gång till för säkerhets skull, sitta och stirra in i tvättmaskinen, städa ur kylskåpet … listan kan göras lååååååååång!

När den här fantastiska fotodokumentären är färdigställd ska jag lägga ut den på Google Plus och mitt Picasa-fotoalbum. Så det blir ju en och annan som får se mig i full frihet…

Jaha, och varför väljer jag att visa upp mig och mina förehavanden för typ halva världen? Jag vet inte riktigt. Det känns bara som att det är ett led i någon slags utveckling för mig. I modet att våga. Och att stå för mina knäppa idéer och infall. Och det bor kanske en liten exhibitionist inom mig som nu pockar på att få kika ut i dagsljuset.

Bilden ovan kommer att vara med i det här projektet. En god vän till mig kläckte idén att man ju alltid kan organisera om i sina bokhyllor. Sortera efter titel, författare, språk – eller varför inte efter färg på omslaget? Då tänkte jag ett steg längre. Att medan man funderar över vilken typ av sortering man ska välja … då kan man ju sitta och bygga små hus eller annat av böckerna. Why not?

Om ni har några förslag på vad som kunde/borde ingå i min fotodokumentär får ni förresten gärna skriva en kommentar, tackar på förhand 🙂

13 svar till “The fine art of avoiding”

 1. Selma lördag, 14 april , 2012 den 9:56 f m #

  Det kräver en hel del fantasirikedom att lyckas skjuta upp ordentligt.

  • Annieverse lördag, 14 april , 2012 den 2:29 e m #

   Absolut, Selma! Har du några bra tips på piffiga aktiviteter?!?!

   • Selma lördag, 14 april , 2012 den 2:33 e m #

    Du kan ju alltid dammsuga böckerna också eller börja med avancerade grönsaksinläggningar.

   • Annieverse lördag, 14 april , 2012 den 3:23 e m #

    Kanoooooon! Återkom gärna med fler tips när andan faller på 🙂

 2. Victoria lördag, 14 april , 2012 den 11:56 f m #

  Jag övar mig också på denna konst, hittills har jag sorterat och katalogiserat grönsakerna i våra två kylar och igår tvätade jag ur våra soptunnor. Jag kan säkert komma på mer om det kniper! :o)

  • Annieverse lördag, 14 april , 2012 den 3:22 e m #

   Jamen tack för inspirationen Victoria 😀 Hör för all del av dig om du ramlar över fler projekt!

 3. Cicci lördag, 14 april , 2012 den 7:37 e m #

  Du får gärna komma hit och sortera, rangordna och katalogisera min sons enorma samling av LEGO-bitar eller min dotter myriader pärlor…

  • Annieverse söndag, 15 april , 2012 den 3:18 f m #

   Hahaha Cicci, det låter ju oemotståndligt! Jag kan ta en bild på mig själv när jag ligger begravd under en hög lego och pärlor … kunde inte det liksom bli konstnärligt?

 4. Monica måndag, 16 april , 2012 den 6:36 f m #

  Själv har jag och en stickintresserad väninna kommit på att när hemtentorna närmar sig är det ett ypperligt tillfälle att sortera stickbeståndet efter både storlek, längd färg och inköpstillfälle.

  • Annieverse torsdag, 19 april , 2012 den 12:18 e m #

   Hehe, det låter seriöst 🙂

 5. allatalarsvenska måndag, 23 april , 2012 den 1:45 e m #

  Ett av mina favoritord på engelska är ”procrastinate”. Det är långt och krångligt, precis som vägen till det där man egentligen borde göra, och dessutom så låter det som något väldigt viktigt. 😀

  • Annieverse fredag, 27 april , 2012 den 10:19 f m #

   Prokrastinera tror jag man kan säga på svenska, och visst är det ett stiligt och seriöst ord 😀

   • allatalarsvenska torsdag, 3 maj , 2012 den 5:13 e m #

    Åh, hade inte koll på att det fanns på svenska. Det ska jag genast börja använda!
    Jag pratar mest sånadär avancerade ord på engelska. 🙂 Eller gjorde i alla fall, tills jag bytte jobb. Nu är det svorska som gäller.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: