Vi hängde med på personalbussen

30 Aug

Ny dag, nya utmaningar. I alla fall för dottern. Idag är det ju första riktiga skoldagen. På med skoluniformen för första gången till att börja med. Hon har aldrig haft skoluniform innan, men den som hon får ikläda sig på sin nya skola är riktigt trevlig. Sommaruniformen består av flera plagg att välja mellan; tenniströja eller kortärmad skjorta, byxkjol eller shorts. Alla plagg går i blått, vitt och beige och materialen känns mjuka och sköna. Jag tycker det är riktigt bra med uniform, främst av det skälet att det minskar morgnarnas klädväljarångest.

Hotellet vi bor på ligger en kvarts promenad från skolan. Man måste över en stor och ganska rörig vägkorsning, sen är det raka spåret på en och samma trottoar. Just denna morgon när vi precis baxat oss över korsningen hör vi en buss tuta vid sidan om oss, och någon som ropar ”Hoho!! Fanny?” Det visade sig vara en av skolans personalbussar, och den som ropade var en rar dam vi träffat flera gånger nu, hon förestår skolans antagningskontor. ”Men hoppa in i bussen vetja!”, sa hon. Vilket vi gjorde. Sen blev vi transporterade ända fram till ingången, där rektorn stod och solade sig. Han drog på munnen när han såg dottern och mig skutta ut ur bussen. ”Hallå där Fanny, har du liftat, snyggt jobbat!”, utbrast han.

Nu är jag tillbaka på hotellet och tänkte inte göra så mycket vettigt idag faktiskt, innan det är dags för hämtning. Förutom, naturligtvis, att oroa mig lite lagom över hur hon har det på sin nya skola, den lilla. Men det var ett tag sedan jag hade lite tid över till mig själv, så det ska jag njuta av. Ska väl surfa runt lite, äta av den goda lunchbuffén och hasa omkring i gymet lite. Najs 🙂

Ha en god måndag, alla!

9 svar till “Vi hängde med på personalbussen”

 1. frunatmaken måndag, 30 augusti , 2010 den 5:25 f m #

  Redan liftat, det var raskt marscherat.

  • annieverse tisdag, 31 augusti , 2010 den 2:10 f m #

   Jomen, här vilar vi inte på hanen, inte.

 2. Brysselkakan måndag, 30 augusti , 2010 den 1:52 e m #

  Hoppas du fick en skön dag på tu man hand! Och att dottern hade en bra första dag i skolan. Och snart kan ni väl flytta in också, eller?

  • annieverse tisdag, 31 augusti , 2010 den 2:11 f m #

   Vi hade en riktigt bra dag både dottern och jag 🙂
   Inflyttning är aviserad till den 8 september, men osvuret är bäst…

 3. Monica måndag, 30 augusti , 2010 den 2:43 e m #

  Det gäller att ordna det för sig! 😉

  kramis

 4. Elisabeth måndag, 30 augusti , 2010 den 6:02 e m #

  Bra att de har fler plagg att välja mellan, och framförallt att tjejerna inte MÅSTE ha kjol. (Som det är på vissa ställen.)

  • annieverse tisdag, 31 augusti , 2010 den 2:12 f m #

   Nej precis, alla tjejer gillar faktiskt inte kjol!

 5. Ia måndag, 30 augusti , 2010 den 9:40 e m #

  Vad är det för elever? Jag antar att hon inte går i en skola med kinesiska som undervisningsspråk.

  • annieverse tisdag, 31 augusti , 2010 den 2:16 f m #

   Nej, hon går på internationell skola där undervisningen sker på engelska. Fast det är obligatoriskt med mandarinlektioner i alla årskurser.
   En hel del ungar från Skandinavien faktiskt (beror nog på att just denna skola är mer internationell än specifikt amerikansk eller brittisk, vilket många av de andra internationella skolorna i stan är), sen är det barn från alla möjliga länder, bl.a. Hong Kong, Singapore, Tyskland, Holland, USA, Sydkorea med mera.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: