Jesus, Maria och oxfilén

29 Jan

Bilden har inget med innehållet i detta inlägg att göra. I det här huset köper man fisk och inte kött. Men visst är det en söt liten stuga? Eller vad man nu ska kalla det.

Jag var och handlade kött igår. Jodå, det går alldeles utmärkt att köpa kött i Indien. Både nöt-, fläsk- och lammkött. Men det är liksom inte bara att pipa in i närmsta matbutik á la Ica eller Konsum och rafsa åt sig nåt färdigförpackat ur köttdisken. Såna butiker finns för övrigt knappast här. Nej, kött handlar man på ställen som benämns ”cold storage”. Det som jag brukar åka till är en lokal med enorma, surrande takfläktar och gigantiska frysar där det står en massa karlar och bearbetar alla möjliga köttstycken medelst rejäla knivar. Alla skriker åt varandra och det verkar allmänt kaotiskt. På väggarna hänger det bilder på Jesus och jungfru Maria. Vissa anställda har små kors tatuerade på ena handen, mellan tummen och pekfingret, andra bär sina kors runt halsen. Det är väl inte så konstigt att det är just kristna som driver verksamheten, de kan ju hantera och äta vilket kött som helst.

Hursomhelst, man anländer, ställer sig vid den stora disken och väntar på att någon vänlig människa ska förbarma sig över en, vilket inte brukar ta lång tid, hur många kunder som än står och trängs där. Sen vrålar den kundansvarige ut ens beställning till köttpågarna med knivarna längre in i lokalen, och efter en stund får man sina varor. Skulle de mot förmodan inte ha det som man vill ha så levererar de hem till dörren lite senare.

Igår köpte jag ett kilo skivad oxfilé, det är gott att marinera och lägga på grillen. Vet ni vad det kostade? Håll i er nu gott folk: 35 SVENSKA KRONOR!!!

Jag slog till med ett kilo kycklingfiléer också. Det var mycket dyrare, 55 kronor. Jaja, ibland får man ju unna sig något extra, hihi.

11 svar till “Jesus, Maria och oxfilén”

 1. frunatmaken fredag, 29 januari , 2010 den 8:24 f m #

  Jo, just det. Men jag antar att du inte kan lyxa till det med lite falukorv även om du skulle vilja så jag tröstar mig med det.

 2. Brysselkakan fredag, 29 januari , 2010 den 1:31 e m #

  35 kronor! Här i Bryssel är det denna vecka extrapris på fläskfilé för det enormt låga priset 9,49 €/kg (mot 13,45 €/kg normalt). Vad oxfilén kostar vågar jag inte tänka på…

 3. carina lördag, 30 januari , 2010 den 12:46 e m #

  Som tack för att du låter mig och många mer få en rundtur i Indien så har du en liten sak inne hos mig!

 4. Haydee söndag, 31 januari , 2010 den 11:02 f m #

  Nam nam! Blev direkt hungrig!

  Roligt att läsa hur det går till där. Och priserna är inte helt fel inte. Är det något där som är dyrare än här i Europa? Alltså när det gäller mat och så?

 5. Lotta måndag, 1 februari , 2010 den 7:25 e m #

  Wow! Vilka priser! Hur kan det vara så billigt? Är det för att det inte äts så mycket?? Så lyxigt att kunna lägga något på grillen överhuvudtaget!!! 🙂
  Kramar från Lotta

 6. allatalarsvenska onsdag, 3 februari , 2010 den 7:48 f m #

  Synen på vad som är en bra köttbit verkar variera länder emellan. Var det inte Jan Guillou som i något av sina jaktprogram handgripligen fick rädda en finfin sibirisk älgfilé från att bli grytbitar?…

  Här i Norge går oxfilén på över 400 kr/kg. Tycker man det är i överkant kan man byta ut mot val istället, det ska smaka ungefär likadant om det är rätt tillagat. Jag har inte provat. 🙂

 7. Wanda onsdag, 3 februari , 2010 den 8:16 e m #

  Ujujuj vad billigt! Kanske man skulle ta sig en tur till Indien….? 🙂

 8. anne lördag, 6 februari , 2010 den 11:16 f m #

  Jösses! Under de där förutsättningarna skulle nog jag också kuna vara mer av rödköttsätare! Jag tycker inte om att hantera rött kött, men finge man det färskt och färdigskivat till det priset så vore det en litet annan sak.

 9. anne lördag, 6 februari , 2010 den 11:16 f m #

  PS. Hur går det med skrivandet?

 10. emma fredag, 12 februari , 2010 den 10:28 f m #

  Helvete va billig oxfilé! Jag blir så avundsjuk!!

 11. annieverse lördag, 13 februari , 2010 den 4:40 f m #

  frunatmaken: falukorven lyser verkligen med sin frånvaro i Mumbai, det är helt riktigt.

  Brysselkakan: lite annorlunda prisbild, ja…

  carina: åh, tack =)

  Haydee: importerade livsmedel som oliver, ostar, müsli och sånt kan vara väldigt dyrt.

  Lotta: exakt, efterfrågan är väldigt liten, därför är det så billigt!

  allatalarsvenska: men val måste du väl prova!!!

  Wanda: why not?!?

  anne: ja, det ÄR verkligen gott! Och tackar som frågar, med skrivandet går det framåt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: