Korea revisited

26 Okt

Jamsil1

Tillbaka är jag från en hektisk och tröttande och alldeles underbar vecka i Seoul. Har hunnit med shopping, sightseeing, höstutflykt upp i bergen, massor med samvaro med kära vänner och att flamsa runt i nöjesparken Lotte World.

Att komma till Seoul känns på sätt och vis känns det som att komma hem igen – ibland känns denna stad på något underligt vis mer ”hemma” än Sverige. Jag vet faktiskt inte varför.

Mycket var sig likt sen jag var där förra hösten, men det har också skett en hel del förändringar. Jag tycker nog att staden bara blir trevligare – grönare, fräschare och lättillgängligare. Plötsligt har det dykt upp en massa cykelvägar och cyklister också. På ”min tid” cyklade knappt en enda kotte. Kvinnliga cyklister i Seoul väljer förresten gärna cyklar i rött eller rosa, kan jag förtälja.

En av höjdpunkterna var dagen när vi åkte upp i bergen i Gangwon-provinsen med kära A och hennes familj. Så otroligt vackert med alla höstfärger! Och jag måste erkänna att det var HÄRLIGT att få frysa lite som omväxling!!! Jag vet inte, men jag tycker fortfarande det känns lite ”onormalt” med det här tropiska klimatet i Indien.

Vemodigt var det verkligen att åka från Korea igen, det tyckte både jag, maken och dottern. Sistnämnda fällde till och med några tårar på flygplatsen och erkände ”jag hade ju alldeles glömt bort att det var SÅ HÄR trevligt i Korea!!!”

Allting är relativt…jag minns när jag först kom till Seoul och råkade på expats som tidigare hade bott i Japan och Singapore. Ur deras perspektiv var Seoul skitigt, bökigt och kaotiskt. För mig som bor i Mumbai framstår dock Seoul nu som ett under av civilisation, renhet och pålitlighet, haha!

Gangwon1

Gangwon4

Gangwon19a

Templevisit2

Gangwon18

13 svar till “Korea revisited”

 1. Lena måndag, 26 oktober , 2009 den 8:10 f m #

  Jag har en arbetskamrat som också upplevde ”Seoul revisited” för några veckor sedan. Hon längtar också tillbaka (men hon har å andra sidan sin man kvar där…). Ni har faktiskt gått om varandra kan man säga, hennes familj kom dit strax efter att ni flyttat till Tyskland.

 2. Monica måndag, 26 oktober , 2009 den 9:10 f m #

  Låter som en trevlig resa!Ni älskar verkligen den staden. Hoppas ni får många möjligheter att återvända.

 3. Bim HD måndag, 26 oktober , 2009 den 12:56 e m #

  Åhhh… säger inget mer än… åh… snyft och suck… och… åhhhh, igen… … …
  Må så grankott…
  mmm, som sagt var – den cdn är nästan sönderspelad… testar andra nu 😛 Bara synd att musik ska vara SÅ dyrt… och du kom in lite sent i bloggen, hihihi. gårdagens oväder gav resultat med gårdagen idag:P

 4. Cicci måndag, 26 oktober , 2009 den 1:16 e m #

  Vackra höstbilder, mycket trevligare än vårt regniga skåneväder. Fina lyktor vid templet.

 5. Haydee måndag, 26 oktober , 2009 den 3:55 e m #

  Vackra bilder!

  Härligt att läsa om ert besök i Korea. Jag känner igen den där känslan av att åka tillbaka till ens gamla hemstad, även om denna hemstad råkar ligga utomlands sett från var man är född.. (åh, vilken komplicerad och grammatiskt inkorrekt meningn det nu blev). Vore det tänkbart för er att flytta tillbaka dit då efter Indien-vistelsen?

 6. Elisabeth måndag, 26 oktober , 2009 den 4:23 e m #

  Haha, allt är verkligen relativt. Minns så väl att jag undrade var alla människor var någonstans när jag kom hem från Tyskland, för jämfört med där framstod exempelvis Göteborgs Centralstation som rena rama ödemarken. (Samtidigt gnällde andra på att det var ”alldeles för trångt” där!) Å andra sidan är ju Tyskland ingenting i befolkningstäthet om man jämför med exempelvis Mumbai.

 7. carina måndag, 26 oktober , 2009 den 5:18 e m #

  Det ser siktigt skönt ut.
  Och vad bra för alla oss som trampar omkring hemma i sverige att vi får följa dig på dina resor.
  Jag gillar speciellt dina youtub filmer, mer sånt snälla…

 8. anne måndag, 26 oktober , 2009 den 5:55 e m #

  Jag kan tänka mig fyra årstider inte är så dumt när man inte har dem. Fotona från bergen är så vackra. Rispapperslamporna, var de till försäljning eller fyllde de någon annan funktion?

 9. Selma måndag, 26 oktober , 2009 den 8:11 e m #

  Vackert verkar det vara i alla fall.

 10. lena tisdag, 27 oktober , 2009 den 8:17 f m #

  Hej jag vill stanna en vecka i seoul på väg till ulan bator i jan vad kan man göra; se havet; bo mm?

 11. annieverse tisdag, 27 oktober , 2009 den 12:10 e m #

  Lena: nä men vilket sammanträffande! Där ser man! Ja, jag har faktiskt hört om flera nu som bott i stan och smålängtar tillbaka…

  Monica: hoppas jag med!

  Bim: ja, man hade önskat att musiken var billigare!!

  Cicci: hösten i Korea brukar vara just så här strålande – bästa årstiden i det landet!

  Haydee: som det ser ut nu finns det ingen möjlighet i Seoul, men kanske i något land som ligger närmre till än Indien 😉

  Elisabeth: hihi, och jag träffade flera expats i Düsseldorf som tyckte att Ruhrområdet var så förskräkligt förorenat! De hade nog aldrig varit i exempelvis Beijing!!

  Carina: vad kul att du uppskattar mina skakiga filmsnuttar =) Ska försöka lägga upp lite fler vad det lider…

  anne: ja du milde vad jag saknar rejäla årstidsväxlingar!!!

  Selma: kolossalt vackert är det!

 12. Lotta tisdag, 27 oktober , 2009 den 2:26 e m #

  Så otroligt vackra bilder! Och så bra att ni hade en fin vecka i Korea! För mig är både Indien och Korea så otroligt exotiska, och det är så spännande att få ta del av dessa äventyr så här från soffan i vardagsrummet 😉
  Hälsningar Lotta

 13. annieverse tisdag, 27 oktober , 2009 den 3:14 e m #

  Lena: du bör kolla in marknadsområdena Namdaemun och Dongdaemun, allt från souvenirer till kläder och accessoarer och grishuvuden, sen bör du se palatsen, t.ex. Kyeongbokgung, kolla in Insa-dong med gallerier och konstnärsmaterial, Itaewon för turistshopping, Namsankol Folk Village (ett slags Skansen), gå på jimjilbang och bli skrubbad och masserad (koreanskt badhus) – listan kan göras lång. Boende beror på din budget – googla på hotels + seoul!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: