Framme

9 Aug

Kryddoften ligger tung över Mumbai, liksom bensinångorna. Himlen är grå, luften kvav. Alla här väntar längtansfullt på monsunregnet som aldrig tycks komma igång på allvar i år. Inte bra för vattenförsörjningen…

I går såg jag nya lägenheten för första gången; den är verkligen trevlig! Nu ska vi strax lämna hotellet och åka dit. Alla våra grejer är på plats nu, i eftermiddag tänkte vi packa upp lite själva. Bädda sängarna och rota fram diverse andra grejer – kan t.ex. vara väldigt trevligt att få tag på rena underkläder och duschtvål. I morgon kommer flyttfirman och fortsätter uppackandet. Det kan bli hur spännande som helst i och med att vi själva inte är på plats då i lägenheten. Maken måste jobba och jag ska ta dottern till skolan för hennes pre-test. Kvar i lägenheten är fru F (vår maid), och hon kan ju inte veta var vi vill ha alla prylar. Hrmmm…som sagt, det kan bli hur spännande som helst. Men möblerna står i alla fall i rätt rum och på någotsånär rätt plats nu. Alltid något.

Vår Internetuppkoppling i lägenheten fungerar inte än (surprise, surprise!), så det kanske dröjer ett tag innan jag uppdaterar mig här. Må gott så länge!

Annonser

11 svar to “Framme”

 1. Elisabeth söndag, 9 augusti , 2009 den 5:20 f m #

  Det låter fint att det ordnat sig så bra! 🙂 (Ja, förutom den ickefungerande internetuppkopplingen förstås. ;))

 2. Monica söndag, 9 augusti , 2009 den 8:14 f m #

  Haha ja det kan ju som du säger bli precis hur spännande som helst… Men men det blir säkert alldeles utmärkt när det blir färdigt. Internet uppkopplingen också. Ha det bra och lycka till med allt. Kramis.

 3. Brysselkakan söndag, 9 augusti , 2009 den 9:56 f m #

  Kul att ni är på plats och att lägenheten verkar vara en du kommer gilla att bo i!
  Kan ju vara rätt spännande att få leta efter alla sina saker ett tag men i längden blir det rätt jobbigt, jag vet!

  Man behöver inte flytta så lång som till Indien för att det tar tid med internetuppkoppling! Vi beställde den 15 juli här i Bryssel och det ska förhoppningsvis kopplas in den 15 augusti men det tror jag inte förrän det är så. Allt verkar ta otroligt lång tid i detta land… Som tur är kan vi surfa på någon stackars grannes oskyddade trådlösa!

 4. SweFlo söndag, 9 augusti , 2009 den 5:16 e m #

  Ska bli spännande att läsa!

 5. Cicci söndag, 9 augusti , 2009 den 8:15 e m #

  Ska bli kul att höra om flyttgubbarnas felplaceringar av era pinaler. Jag undrar när ni hittar pulversåserna i badrummet och alla lampor på lägenhetens mest exponerade plats. Svågern reste runt i Indien på 80-talet och var hemma hos en indisk familj som stolt ägde 1 (en) glödlampa och hade fått elektricitet indraget i sitt hus. Lampan hängde vid ytterdörren så att alla i byn kunde få se den när vederbörande öppnade dörren!

 6. Ingrid måndag, 10 augusti , 2009 den 8:20 f m #

  Måndag- och skoldags!Det låter som om hösten är här och vardagen knackar på, lite annorlunda i Indien än här i Sverige dock. Jag ser fram emot att läsa om ert liv i Indien framöver!

 7. Wanda måndag, 10 augusti , 2009 den 5:07 e m #

  Bilder, bilder, bilder! 😀

 8. anne måndag, 10 augusti , 2009 den 7:35 e m #

  Vi håller koll på dig och ditt bloggande! Jag vill absolut veta ALLT om hur det går för er och allt som händer!!!

  Kram på dig!

 9. allatalarsvenska tisdag, 11 augusti , 2009 den 1:38 e m #

  Ja det ska bli spännande att höra var ni hittar sakerna. 🙂 Hembiträdet kanske får fullt upp närmsta tiden med att bära runt allt till rätt ställe. Då behöver ni ju inte oroa er för att hon inte har något att göra i alla fall. 😀

 10. Anonym måndag, 17 augusti , 2009 den 10:57 f m #

  Spnnande att ni har en maid :o)

  • annieverse måndag, 17 augusti , 2009 den 11:23 f m #

   Anonym: det är betydligt mer regel än undantag med maid bland indier (och utlänningar) i medelklassen och uppåt. Väldigt exotiskt (kanske t.o.m. frånstötande?) för svenskar, men i det här fallet har jag inget emot att ta seden dit man kommer 😉 Bara man betalar sina anställda bra och behandlar dem väl tycker jag det är helt OK

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: