Mot Vilnius

6 Jul

Dagarna på Jylland var härliga, smörrebröd och fiskefrikadeller och öl och bad i havet, där vi såg både tumlare och krabbor, minsann! Krabborna var små och söta, och de gillade att pilla på makens ben. ”Det är säkert för att mina likbleka ben ser ut som döda jättefiskar”, konstaterade han.

Nu är det tvätt som gäller, och sen packar vi om, i morgon bitti påbörjas nästa resa, denna gång till Litauen. Vi ska hälsa på kompisar som har sommarstuga på landet någonstans utanför Vilnius. Har aldrig varit där förr, det blir spännande. Det blir lite intensivt med resandet nu, men det blev lite snärjigt att få ihop datum som passade, maken är ju inte här så länge och våra vänner har ju också en del annat i agendan.

Idag när jag var en sväng på stan blev jag – på tal om inget alls – antastad av inte mindre än två glada gossar som ville kränga olika mobilabonnemang till mig. De frågade vilken operatör jag hade och bägge gångerna sa jag ”två faktiskt, Vodafone och Telia”. Då undrade de varför i hela friden jag hade två. Varpå jag förklarade att jag har en telefon med kontantkort i Sverige och ett abonnemang i – Indien. Eftersom jag ska flytta dit. Oj, vad de blev paffa! Jag undrar om de tror att denna förklaring är en väldigt fantasifull undanmanöver från min sida, eller om de tror mig på orden. Den ene fnissade bara lite och sa ”oj hoppsan, jahaja, ha en bra dag då” och den andra tänkte till ett tag och sa sen ”hrmmmm…öhhh….jahaja…jamen det låter ju som det är en bra lösning för dig”. Jag tycker faktiskt det är jättekul att bli påhoppad av mobilabonnemang-människor och dra min lilla story. Det hände mig ett antal gånger här hemma när vi bodde i Seoul också.

Ja då får jag väl hasa mig upp ur soffan och köra lite tvättmaskin då. Hej och hå.

11 svar till “Mot Vilnius”

 1. Monica måndag, 6 juli , 2009 den 1:48 e m #

  Hej

  Hoppas resan varit till belåtenhet och att ni sett den fantastiska borgen! Och alla fina kyrkor varav somliga varit bla vapenmagasin under rysstiden. Kanske varit på den stora marknaden och köpt”kopior” som emellanåt är förkomna orginal? – finns marknaden förresten ens kvar?
  Ha det!

 2. Elisabeth måndag, 6 juli , 2009 den 3:17 e m #

  Hah, där fick de så de teg, mobilabonnemangsgossarna. 😉 Litauen – det låter exotiskt och spännande det. Inte så vanligt med sommarstuga där direkt!

 3. Tanten måndag, 6 juli , 2009 den 5:21 e m #

  Undrar om jag ska stjäla din story, fast då skulle jag ju ljuga.

 4. Brysselkakan måndag, 6 juli , 2009 den 5:26 e m #

  Jo, det är rätt skönt att på deras fråga vilket operatör man har kunna säga belgiska Proximus! De ser ut som frågetecken!!!

 5. Lärarinnan måndag, 6 juli , 2009 den 5:48 e m #

  En frågade mig en gång om ”damen hade fyllt 18 ännu” och såg lismande ut… (de försökte kränga några ungdomsabb!) Jag bara tittade på honom och sa: Det där var nog det sämsta jag någonsin hört!!! 😉

  Lärarinnan, 43 år

 6. Haydee måndag, 6 juli , 2009 den 9:13 e m #

  Ja men trevlig resa säger jag då! 🙂

  Och visst är det skönt att bli av med försäljarna genom att säga att man bor utomlands. Även om det i mitt fall aldrig varit något mer exotiskt än sverige och tyskland. 🙂

 7. allatalarsvenska tisdag, 7 juli , 2009 den 9:12 f m #

  Ha så trevligt i Litauen!

  Om du har några tips på hur man förvirrar representanter från Greenpeace och elbolag också tar jag tacksamt emot. 🙂 Gågatan i Linköping kryllar av försäljare. Känns som man löper gatlopp varje gång man vågar sig ut…

 8. Per onsdag, 8 juli , 2009 den 5:26 f m #

  Det var väl aldrig 3 som antastade dig? Sveriges mest aggresiva säljare. Jag har samma problem, sorry inte intresserad bor i Thailand..finns inte i deras intränade sälj-svar reportoar…blir kortslutning direkt.

  De brukar bara tjata vidare utan mening.

  När flyttar ni till Mumbai?

 9. anne torsdag, 9 juli , 2009 den 7:56 f m #

  Den där mobilabonnemangsursäkten är nästan värd att stjälas från dig, kanske slipper man älga förbi dessa glada gossar med blicken i fjärran fortsättningsvis?

  Du får rapportera om Litauen, ett okänt land för mig också.

 10. Wanda fredag, 10 juli , 2009 den 9:27 f m #

  Ha en trevlig resa!
  Ser fram emot ett snyggt bildcollage när ni kommer hem! 😉

  /W

 11. annieverse söndag, 12 juli , 2009 den 9:35 f m #

  Monica: japp, vi såg borgen 🙂 Ev. köp av kopior spar jag nog till Seoulresan i höst 😉

  Elisabeth: frun i huset härstammar från Litauen, och stugan är hennes mammas (mamman bor kvar i Litauen)

  Tanten: du är välkommen att stjäla storyn. Faktum är att jag hade gjort det om jag vore du. En liten vit lögn…

  Brysselkakan: good for you 🙂

  Lärarinnan: *asg*

  Haydee: Tyskland duger jättebra det med, ju!

  allatalarsvenska: oh, jag avskyr dessa käcka människor som jämt hoppar på en på lördagsförmiddagarna i stan, namninsamlingar och pengainsamlingar och gudvetallt….låt mig hasa omkring i fred!!

  Per: vissa människor är dessvärre bortom all räddning…
  Dottern och jag drar till Mumbai 7 augusti.

  anne: stjäl på bara 🙂
  Det är synd att Baltikum är så okänt som turistmål. Finns så mycket fint där!

  Wanda: det ska bli!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: