Helt otroligt!

13 Jun

I morse dök det upp en budkille som levererade våra pass MED INDISKA VISUM!!!

Jag har ingen aning om hur relocationföretaget lyckades med denna osannolika bedrift, jag är bara SÅ tacksam.

Och. Maken ringde i går. Vi har nu en lägenhet i Mumbai!! Under övervakande av diverse advokater (så går det tydligtvis till i Indien) skrev han och hyresvärden under kontraktet igår, och inte bara det, de satte sina fingeravtryck på det också, så nu är det väl så giltigt som det bara kan bli.

Det är en jättefin lägenhet med lite…hrmmm…originell planlösning. Maken föll pladask för den första gången han såg den, och han brukar ha samma smak som jag, så det blir nog bra.

Maken beräknas förresten landa i Düsseldorf om typ en timme. Vad jag har önskat mig inför min födelsedag i morgon är att slippa laga någon som helst mat, så ikväll ska vi gå på en favorit-kneipe här i byn. (Kylskåpet är för övrigt rätt så länsat inför flytten).

Egentligen borde jag studsa omkring av lycka, men det har varit så mycket strul på sistone att jag numera ser strul, bekymmer och skit som normaltillståndet. Alltså går jag och väntar på att nåt nytt skit ska hända snart. Inte roligt.

Sen har vi en ung dam här också som är rätt så bedrövad över att flytta. Det blev ett tårfyllt farväl av många vid skolavslutningen. Det enda som är ”bra” är att hennes bästis från Holland flyttar hem nu, en annan bra kompis flyttar hem till USA och hennes älskade klasslärare har fått ett nytt jobb i Beijing, så han försvinner också. (Ytterligare en kär vän bor faktiskt väldigt nära oss därhemma i Skåne, och dessa två töser kommer att gå på ridläger ihop i sommar, och kan säkert leka ihop flera gånger med). Dottern är väl medveten om att det pga de andras flyttar inte hade varit samma sak i höst om vi bott kvar, men det hindrar inte tårarna, så klart. Jag hoppas verkligen det blir lika bra i den nya skolan i höst, och att vi kommer att trivas i Mumbai i allmänhet. Maken har kontrakt på tre år, och det talas om att möjligheterna till förlängning är stora om allt slår väl ut. Jag håller verkligen tummarna för detta, för dotterns skull.

Nu ska jag rensa några lådor till innan maken anländer. Hoppas han inte magrat av ännu mer, han var verkligen rät så tunn när han var här i mars! Själv var han dock stolt över att då ha uppnått samma matchvikt som när vi gifte oss, haha.

11 svar till “Helt otroligt!”

 1. Bim HD lördag, 13 juni , 2009 den 1:27 e m #

  Hm, det ordner sä alltid – säger vi här. Men ibland undrar man!!! Inte lätt det där med var man bor, är skriven eller hit och dit. Lätt förvirring kan helt plötsligt inträffa, hihihi. Hm, tror min kusse insåg – bor i USA än – och det blev nog som så – han fanns inte alls. Nä, när pass skulle förnyas vid hemkomsten – fanns icke!!! Dödförklarad kanske inte var rätt ord, men ungefär så kände han. Med en massa strul så återuppstod han, ehhh. Det går alltså? 😉 Hm, rätt bra då han skulle ha nya papper för att få stanna kvar i USA osv… Papper var knappt klara innan han for över igen efter sommaren… … …
  Må så grankott…
  och välkommen hem till den härliga svenska sommaren, urk. Inga svenska gubbar till midsommar, nä. Om de ens kommer iår – under 100kr litern… Det får bli Lidl och jordgubbar som lär gälla – om DE har… … …

 2. kusin Annika lördag, 13 juni , 2009 den 2:40 e m #

  STORT GRATTIS!!!! Vad härligt att allt ordnade sig!!
  Ser fram emot att kanske få träffa dig och dottern i sommar!

 3. Brysselkakan lördag, 13 juni , 2009 den 5:45 e m #

  Grattis! Äntligen har ni en bostad, nu ska du se att det slutar strula men jag förstår dig och känner igen en del… här är det vigselbevis som inte duger…
  Njut nu av Sverige och det svenska sommar vädret, som just nu inte är kul, innan det bär iväg på nya äventyr!

 4. Moböjs lördag, 13 juni , 2009 den 7:55 e m #

  Vilket sjukt spännande -ibland kanske på ont, som nu när det strulat ett tag, men oftast på gott verkar det som ändå- liv ni lever, du och din familj.

  Så mycket ni har huinnit med under åren vi läst varandras bloggar. Det är inte sant.

  Och nu bär det av till Indialand bak Himalays strand.

  Måtte allt vara löst nu. Ser fram emot bilder på den spännande planlösningen!

 5. Elisabeth lördag, 13 juni , 2009 den 8:23 e m #

  Ketchupeffekten – först kommer ingenting, sedan ingenting och sedan allt (positivt!) på samma gång. 😉 Jag är förresten smått imponerad av din dotter; internationella skolor, boende i olika länder, det är häftigt!

 6. annieverse söndag, 14 juni , 2009 den 8:43 f m #

  Bim: att inte finnas alls låter jobbigt, såvida man inte är inställd på att gå under jorden…
  De tyska jordgubbarna har jag tuggat på i några veckor nu, de smakar riktigt bra 🙂

  Kusin Annika: ja, vore superkul att ses!!! Vi har lite dåligt med gästsängar bara…har ni någon annan i trakten med övernattningsmöjlighet?

  Brysselkakan: usch, ja alltid är det något som strular…hoppas det fixar till sig för er med!!

  Moböjs: ja, det blir inte långtråkigt för oss i alla fall. Och det underlättar nog att vi är lite halvgalna, haha!
  Jag tycker det är jätteroligt att vi fortfarande följer varandras bloggar! Ditt liv har ju inte direkt varit händelselöst heller 😉

  Elisabeth: ja, allt är inte en dans på rosor för henne, men jag tror hon får väldigt många erfarenheter med sig i bagaget och en flexibilitet, plus tolerans, som kan vara en stor fördel.

 7. Monica söndag, 14 juni , 2009 den 9:50 f m #

  Som jag sa i telefon Grattis på alla sätt!
  Vi kan väl se det som positivt att precis som jag fick upp sidan så skjöt de ”salut” på medeltidsmarknaden! – ja eller vad det nu kan ha hetat… 🙂

  Hoppas nu att allt blir bra… ”jag tror det när jag ser det” eller hur var det?! 🙂

  Hörs och syns!

  Kramis

 8. anne söndag, 14 juni , 2009 den 9:23 e m #

  Har era tidigare flyttar varit mycket annorlunda eller är denna helt i hästväg?

 9. Haydee måndag, 15 juni , 2009 den 5:52 f m #

  Vad skönt att höra att sakerna verkar ordnat upp sig!!

  Med dottern så är det som du skrev bra att även många andra lämnar staden/landet. Det underlättar nog processen för henne rätt mycket. Och att komma hem till Sverige nu innan ni åker ger nog henne chansen att ”nolla” situationen lite grann.

 10. annieverse måndag, 15 juni , 2009 den 6:49 f m #

  Monica: oj, ja den saluten var säkert symbolisk, haha!

  anne: den här flytten är lite mer komplicerad i och med att vi skickar vissa grejer till Sverige (typ en massa vinterkläder och lite möbler) medan huvuddelen ska gå till Indien – det har varit en hel del eftertanke och sortering bakom det, sen gäller det att kolla att flyttgubbarna greppar vad som ska skickas vart. Men annars är det nog samma. Förutom allt strul med nya pass och visumen då…

  Haydee: de internationella skolorna är ju vana, och väldigt bra på att hantera de speciella ”problem” som kan uppstå med barnen där, som de flesta är i samma situation (flyttar då och då). Det hjälper också till.

 11. allatalarsvenska måndag, 15 juni , 2009 den 3:16 e m #

  Åh vad skönt att höra att det ordnade sig!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: