Det verkar gå åt rätt håll

29 Maj

Nej, jag har inte smittats av dotterns maginfluensa. Peppar-peppar! Ja,  jag äter ju mycket peppar,  en och annan kommentator här,  plus diverse andra vänner, har ju varmt rekommenderat det. Och än så länge verkar det fungera…peppar-peppar, som sagt.

Dottern är på bättringsvägen, men det går långsamt fram. Det verkar ha varit ett synnerligen argt virus. Kräkningarna upphörde gudskelov på onsdagen, men hon har haft ont i magen som tusan både i går och idag. I förmiddags var vi hos läkaren som skrev ut några piffiga mediciner mot magkramper och diarré. De verkar ha effekt. Så i morgon åker vi till Luxemburg som planerat över pingshelgen.

De nya passen har också anlänt, och jag kommer hädanefter alltid att bära dem i en sån där magväska närmast kroppen närhelst jag har dem med mig. Visumprocessen (visum till Indien) har också tagit ny fart tack vare att passen har kommit.

I Mumbai parallellförhandlar maken just nu om två intressanta lägenheter. I bästa fall är det klart på tisdag, men med tanke på hur det har gått hittills försöker jag att inte ha några oerhörda förväntningar. Den som lever får se.

Skön pingsthelg, alla!

7 svar till “Det verkar gå åt rätt håll”

 1. Tanten fredag, 29 maj , 2009 den 7:28 e m #

  Hoppas att även ni får en skön pingst!

 2. Monica lördag, 30 maj , 2009 den 11:28 f m #

  Hej
  Förnuftigt att kontakta farbror/tant doktorn. Det låter ju som om medikamenterna gjort susen.
  Och så bra att passen kommit så att ni kan resa runt och dessutom få snurr på visumen. Jojo magväska är nog en god idé.
  Hoppas att ni får en av de här två lägenheterna. Det har ju inte precis gått på räls med boendet!
  Trevlig pingst!

 3. Cicci lördag, 30 maj , 2009 den 12:01 e m #

  Hör och häpna!

  Ringde vårdcentralen imorse (lördag) och fick tid för dottern vid lunch och sen ringde läkaren och sa att det gick bra att komma tidigare… Typiskt osvenskt, eller hur. Vi åkte dit och träffade läkaren 30 min före avtalad tid och han konstaterade ordentlig öroninflammation med sprucken trumhinna med allt som hör till. För första gången får hon penicillin i tablettform och sväljandet var svårt, men inte omöjligt.

  Här där vi bor har det öppnat en vårdcentral till som har öppet på kvällar och lördagar. De riktar sig till barnfamiljer och alla som vill träffa doktorn efter 17!

 4. Peter Harold tisdag, 2 juni , 2009 den 7:09 e m #

  Jag såg i en butik en ficka som man kunde hänga runt halsen för pass och flygbiljetter. Den verkade vara så smart ordnad att jag nästan höll på att köpa den. Sen kom jag ihåg att jag inte gillar att flyga… Vilken tur att jag räddade mig från ännu ett onödigt inköp! 😉

 5. annieverse onsdag, 3 juni , 2009 den 9:21 e m #

  Tanten: tack, det var en ljuvlig helg =)

  Monica: medicinerna kom till användning och var effektiva!

  Cicci: oh, stackars L!!! Hoppas hon repar sig snabbt och är i fin form för lek med F om några veckor! Stor kram till henne från F och mig!

  Peter: haha, att bli räddad från onödiga inköp är inte helt fel 😉

 6. Anonym torsdag, 4 juni , 2009 den 1:03 f m #

  hmm, bara en tanke jag hade. Är det verkligen så bra att resa så mycket som du gör med ditt barn? Du tror inte att barn behöver en större trygghet än så. Och om det nu är så att du flyttar mycket också så är det ju ännu värr. Slitas från vänner och olika platser så fort man har kommit till rätta.

  /Förskollärare

 7. annieverse torsdag, 4 juni , 2009 den 7:00 f m #

  Anonym: Jag tror inte på något sätt alls att vårens resor har gjort dottern otrygg, nej. När det gäller flyttar: vår första flytt var helt frivillig. Andra gången var vi tvungna. Tredje gången (nu) är det också frivilligt, och vi är väl medvetna om att det inte är optimalt för henne att flytta igen efter 2 år. Men det finns skäl till att vi trots allt bedömer det som det bästa alternativet. Detta är inget som vi har bestämt ”sådär bara”, för att vi liksom råkat känna för det plötsligt, hej och hå. Det finns massor av parametrar inblandade i det här beslutet, men jag har ingen lust att dissekera allt i bloggen, det gör jag i stället med ej anonyma personer jag känner, litar på och som är insatta i vår livssituation.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: