Bajsa inte här

16 Okt

I Tyskland upplever jag att det finns en mycket större tolerans för hundbajs än i Sverige. Och att hundbajspåsar inte alls är lika vanliga. Men det beror väl på att hundar här rent generellt får ta mer plats än hemma. Till exempel på restauranger, i affärer och andra offentliga utrymmen. Ingen höjer på ögonbrynen över stora lurviga hundar som ligger under restaurangbordet medan ägarna avnjuter sin middag, inte.

Men som framgår av bilden finns det folk som inte tolererar hundbajs även in Deutschland. Jag tycker den lilla förbudsskylten är rätt söt. Har nån av er sett något liknande i Sverige?

5 svar till “Bajsa inte här”

 1. Haydee torsdag, 16 oktober , 2008 den 3:33 e m #

  Jag har länge tänkt att skriva ett inlägg om hundar i Sverige, för som du säger så är det helt annorlunda här än i Sverige! Jag tror inte att det finns en enda skola i Sverige som skulle låta sin ”hausmeister” ha med sin hund till skolan varje dag.

  Sedan tycker jag att ägarna har bättre pli på sina hundar här än i Norden. Det kanske förklarar lite varför det är vanligare att ha hundar överallt.

 2. Ia torsdag, 16 oktober , 2008 den 4:14 e m #

  T.o.m. jag fattade den tyskan. Men jag saknar ett kryss! För att det ska bli riktigt tydligt.

  Här hemma får man ju alltid lämna hunden utanför. Så på lördagarna när vi ska shoppa får den ena göra sina ärenden först medan den andra gör sina ärenden sen – för att någon måste hålla hunden sällskap. Jag binder henne inte gärna utan uppsikt. Men så helt plötsligt när jag ska gå in i bokhandeln säger expediten: Man FÅR ta med hunden. Jag tror att hon skämtar med mig. Det gjorde hon inte. I den bokhandeln är alla hundägare. Det känns ändå fel på något sätt, särskilt om man har en stor hund som jag. De sa det själva, om det kommer en allergiker… Men de såg det som: OM det kommer en allergiker, dvs. OM det börjar brinna… får man släcka elden då.

  Det är lite tråkigt med den svenska hundfobin, den har blivit värre med åren. När jag var barn hade vaktmästaren på min mellanstadieskola, som bodde högst upp i skolhuset med sin fru, en hund som frun gick upp och nerför skoltrapporna med – till många barns glädje. Pricken, hette han, hunden.

  Nu bor inga vaktmästare på skolorna längre heller.

 3. Elisabeth torsdag, 16 oktober , 2008 den 4:56 e m #

  Haha, underbart, och så tyskt på något sätt. Rakt på sak, utan några omskrivningar.

  Det där med att hundar får ta större plats i Tyskland än i Sverige stämmer verkligen. I Sverige pratas det mest om allergier och om hur ohygieniskt det är att ha med hunden in i en affär eller på en restaurang. Lite fjantigt faktiskt. Visst är det bra att ta hänsyn till allergiker, men hur många blir egentligen allergiska av att vara i samma affär som en hund?

 4. Tanten torsdag, 16 oktober , 2008 den 6:59 e m #

  Tänk jag minns när jag var barn. Det måste varit i en grå forntid för det fanns en barnläkare som kom hem till barnen när de var sjuka. Föräldrarna slapp alltså släpa ut sjuka små. Dessutom hade han alltid sin hund med till min och lillebrors stora förtjusning.

 5. annieverse torsdag, 16 oktober , 2008 den 8:14 e m #

  Haydee: jäpp, jag tycker också att tyska hundar generellt sett är en smula mer ”väluppfostrade”. Inte alla, men många.

  Ia: ja, varför har de glömt krysset?!?
  Häftigt att du får ta med vovven in i bokhandeln – så otroligt osvenskt!
  Jag tror inte bara det är hundfobi som grasserar i Sverige, utan fobi mot allt som skulle kunna tänkas ge allergier, till exempel. Vilket jag tror leder till att fler och fler verkligen blir allergiska. Sorgligt.
  När jag började första klass bodde även vår vaktmästare på skolan. Det var tider, det.

  Elisabeth: hihi, javisst är det lite tyskt? Tell it like it is, som Dr. Phil skulle säga!

  Tanten: här i Tyskland finns det fortfarande husläkare som rantar runt på hembesök. Inte alls ovanligt.
  Undrar om man inte blir litelite friskare om doktorn har med sig en go och glad hund?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: