Tungt guld som berörde

19 Aug

Tar jag mig vatten över huvudet om jag påstår att det inte går så där jätte-jättebra för Sverige i Beijing för tillfället?

Idag sket det sig för Stefan och igår, ja, inte blev jag solig i sinnet av att genomlida Peter Jonssons intervju med stackars Susanne Kallur. Varför plåga stackars tösabiten så länge? Han måste ha fått en blackout. Usch.

Idag kändes det också lite i hjärteroten, men mer positivt, och inte med svensk inblandning utan tysk. Det var när tyngdlyftaren Mathias Steiner tog guld i 105-kilosklassen – 461 kilo! Han var inte lagom avmätt cool som många andra utan OTROLIGT JÄTTEGLAD och glädjeskuttade runt hejvilt med sin tränare efter guldlyftet. Kul att se en så stor stark karl bli till sig som ett litet barn!

Vid prisutdelningen hade Steiner ett foto med sig som han höll upp hela tiden, det var en bild på hans fru. Hon dog i en bilkrasch förra året, 22 år gammal. Hade egentligen planerat att följa med sin man till Beijing och öppnat ett sparkonto för att spara ihop till resan. Men så….

Fick en klump i halsen när jag såg stolte Steiner där på prispallen, med medalj runt halsen, blomsterkvast och fotot på hustrun i ett fast grepp.

6 svar till “Tungt guld som berörde”

 1. Emma tisdag, 19 augusti , 2008 den 3:17 e m #

  Jag kan förstå att du fick en klump i halsen. Vilken kämpe! Han måste vara en sån där skön kille. Klart man ska bli glad när man gjort ett guldlyft, och hoppa runt lite =D Trist med sånna som inte kan dra på smilbanden (överlag också, inte bara idrott)

 2. Elisabeth tisdag, 19 augusti , 2008 den 5:13 e m #

  Å, det är så fint med medaljörer som blir sådär lyckliga och verkligen visar det!

  Förresten, kan du se (eller har du sett) Olssons Studio? Igår drog de ÅTERIGEN upp detta med att ”alla kineser ser likadana ut”, speciellt vid prisutdelningarna. Alltså, det är väl inte direkt förvånande att pristudelarna har likadana kläder och frisyrer, eller att de tränat på prisutdelningen för att få den att flyta så bra som möjligt? Fast det tyckte tydligen panelen… Därefter gick de igång på riktigt, och konstaterade att det inte gick att tycka synd om tyska idrottare när det gick dåligt för dem, för det enda man tänkte på när man hörde Tyskland var ju Hitler.

 3. Ia tisdag, 19 augusti , 2008 den 8:07 e m #

  Har det avspeglat sig någonting i Tyskland om den svenska idiotin som det påstås här?

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article3130192.ab

 4. Lino tisdag, 19 augusti , 2008 den 10:28 e m #

  Hej Matthias har svensk anknytning han tävlade för Falu Atlet klubb 2005. Kul va!!
  Och de är en JÄTTE trevlig kille.

 5. anonyma a onsdag, 20 augusti , 2008 den 2:27 f m #

  It goes quite well for Korea with 8 gold medals not that I care much but it is actually very emotional seeing those winners at the podium. I almost burst into tears when the national anthem goes~~~~~

 6. annieverse onsdag, 20 augusti , 2008 den 8:28 f m #

  Emma: ja, det verkar vara en underbar kille på flera sätt!

  Elisabeth: se mitt senaste inlägg, har läst mig till Rickards uttalande om Tyskland i Aftonbladet. Trist också att de fortsätter tjata om ”klonade kineser”.

  Ia: se inlägget ovan.

  Lino: oj, har han tävlat för en svensk klubb? Ja, jag kan tänka mig att han är supertrevlig 🙂

  anonyma a: vem blir inte rörd när ens landsman står på prispallen och man hör nationalsången? Så är det nog för de flesta!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: