Suck. It sucks.

9 Aug

Näääää. Här sitter jag med en hyfsat ny laptop med bra kapacitet och drömmer mig tillbaka till den tid då man satt vid en ful burk med liten skärm, en manick som jag kunde köra ordbehandlingsprogram med, och inte särskilt mycket mer.

Varför? Jo, den gamla knarrande burken var hyfsat snabb att exekvera det den skulle exekvera. Kändes pålitlig.

Med den nya, som kan så oändligt mycket mer, går det emellanåt, nästan dagligdags, alldeles förbannat trögt. Skälet är att det ligger en massa uppdateringsfunktioner i bakgrunden hela tiden. Som söker efter nya versioner av virusdefinitioner eller vad vet jag, eller som tycker att datorn bör sökas igenom alltsomoftast för att kolla att allt är ok. Vilket försämrar prestandan avsevärt. Och inte blir Windows operativsystem smidigare med tiden heller! (Men ärligt talat tycker jag inte att Vista är värre än föregångaren.)

Ja, jag vet. Man kan stänga det mesta av detta och köra manuellt. Men det vågar jag inte, är rädd för att glömma bort att företa nödvändiga (?) kontroller med jämna mellanrum. Äsch, jag får kanske skylla mig själv då.

Tycker bara det är lite ironiskt att persondatorerna blir mer och mer kraftfulla samtidigt som de känns mer och mer ”slöa”.

Ibland blir jag lite avundsjuk på vår Unga Fröken Inneboende. Hon har en rätt så basic mac som jag lånar ibland. Fasen vad den är snabb! Hur kan den vara det?

6 svar till “Suck. It sucks.”

 1. Tanten lördag, 9 augusti , 2008 den 9:38 f m #

  Det är nåt visst med macar. Vilken lycka det var att få gå tillbaka. Jag vet inte varför det känns så men så är det. Inte behöver man bekymra sig så speciellt över virusar och annat elände heller. Den stationära pc:n känns precis som du säger som den alltid surrar på med en massa annat än det jag ber den om att göra.

 2. Bim HD lördag, 9 augusti , 2008 den 6:23 e m #

  *ler*
  Det är som så att mac som det sägs inte ska innehålla windows, hihihi… och Vista är elände enligt tekniker på jobbet – värre än XP… finns för mycket elände som stör och tar minne – och det sker ett antal ominstallationer på jobbet varje dag på deras testdatorer, minst sagt. Under tiden får de försöka sitta och jobba med datorer med XP istället… Fast de ska köra även i Vista då det är det som kommer mer och mer… Men, hur ska de kunna utföra sina jobb om inte operativsystemen fungerar ok? Hm, tänk när man då ska slänga ut det i datorerna till användarna!!! hjälp!!! Snacka om att det blir kaos – om inte ens teknikerna får datorer och progg att fungera tillsammans, hihihi…
  Må så grankott…

 3. anonyma a måndag, 11 augusti , 2008 den 8:08 f m #

  Occasionally I find my cpu is taken up by some strnage process. I also have MAC but, Korea is so MS friendly that most of the internet sites do only have langauges in PC not in Mac which annoys me a lot. Hmhm

 4. annieverse måndag, 11 augusti , 2008 den 8:48 f m #

  Tanten: nu har jag inte en stationär pc utan en laptop, men det gör dessvärre inte saken bättre 😦

  Bim: exakt, hur ska vi få det att funka bra om inte specialisterna får till det något vidare?

  anonyma a: intressant, jag visste inte att Korea var mer MS-vänligt än vad vi är här. Visst är det irriterande med de här processerna…

 5. Mie letar guldkanter måndag, 11 augusti , 2008 den 1:12 e m #

  Huuu ja, det är ju det där… uppdatera eller inte o hur ofta… Jag bytte Norton mot AVG som jag scannar av manuellt o då blev det betydligt smidigare tyckte jag:)

 6. annieverse onsdag, 13 augusti , 2008 den 8:26 f m #

  Mie: tack för tipset, AVG kanske kan förbättra situationen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: