For all you chocolate lovers out there…

17 Mar

I helgen var vi på ett av de trevligaste museer jag någonsin besökt – Schokoladenmuseum i Köln. Ett stort museum tillägnat CHOKLAD – kan det bli så mycket bättre?!?

Här kan man t.ex. lära sig om kakaobönans centralamerikanska ursprung och hur den kom till vår del av världen. Dessutom har man byggt upp en liten modern ”chokladfabrik”, inte minst kul för barnen att se hur chokladgodiset från affären tillverkas, från smet till färdig förpackning. En trevlig avdelning med vackra gamla pralinförpackningar, skyltar och skojiga godisautomater finns det också.

Naturligtvis hittar man här ett trevligt café med gigantiska chokladtårtor. Den som önskar kan givetvis dricka en kopp varm choklad till. Och så erbjuder man diverse workshops. Till exempel kan man lära sig göra läckra praliner själv, och gå på föredrag på temat ”Vin och choklad”. Barn kan få måla med choklad på ätbart papper.

Bör inte missas om ni hamnar i Köln någon gång. Blunda och spring fort när ni ska gå ut från museet, för annars lär plånboken tömmas i den enorma chokladshopen vid entrédörrarna…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: