Kameraval och -kval

10 Feb

Har ägnat åtskillig tid att inventera digitalkameramarknaden. Vill ha en liten, kompakt sak av god kvalitet och bästa möjliga prestanda (vem vill inte det?!?).

Har kommit fram till att denna passar mina önskemål bäst: Panasonic Lumix TZ3. 3 tums display, optisk bildstabilisering, 10 x optisk zoom, från 28 mm vidvinkel till 280 mm tele, Leica-optik och riktigt bra resultat i diverse fototester. Den kostade typ 4500 kr när modellen lanserades förra året, nu kan man få den för runt 3000 spänn.

Grejen är att Panasonic kommer med en efterföljare, modellen TZ5, som släpps typ i mars. Och frågan är om jag borde vänta och köpa den istället. Den lär väl gå loss på ungefär samma pris som TZ3:an hade som ny, och frågan är ju om det priset är motiverat för mig att betala, eller om den gamla varianten uppfyller mina behov och önskemål. Jag är ju ingen proffsfotograf, men ingen total nybörjare heller.

Tror jag får masa mig ner till byns fotohandlare för lite insider-info. Hohoho, det kan ju bli en intressant utmaning att försöka snacka kamera-specifikationer på tüschka!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: