Konsument-Helmut – ny favorit i rutan

31 Jan

Nu har jag hittat Nordrhein-Westfalens svar på Sverker Olofsson. Han heter Helmut Rehmsen och är programledare för konsumentprogrammet Markt (marknad) på kanalen WDR.


Helmut: NRW-konsumenternas trogne riddare. Foto: WDR.de

Markt ägnar sig åt att sätta åt skumma företag och snoka upp usla produkter, precis som Sverker gör i Plus i Sverige. Fast jag tycker att Markt är lite mer mångsidigt. Till exempel ägnar man mycket tid åt att förklara för gemene tysk hur hon/han ska agera i diverse tvister med den ökända tyska byråkratin. Finns enorma mängder pedagogisk info om detta upplagt på Markts hemsida. Och i förra programmet tog man upp den skrämmande personalbristen på stora sjukhus i regionen (det inslaget hade väl snarare hamnat i Agenda i Sverige).

Men såklart ägnar man sig, liksom Plus, även åt diverse tester. Senaste testet handlade om öl i engångsfat – ett HYPERAKTUELLT tema i dessa karnevalstider! Frågan var om faten verkligen var fyllda med så mycket Bier som angavs. Sen testade man raclette-grillar. Jag blev jättesugen på raclette, faktiskt.

Helmut är lite lik Sverker, fast ändå inte. När Sverker blir röd i ansiktet av uppbragdhet, och gällt ilsken som en terrier, då blir Helmut avmätt syrlig och ironisk. Och med ena ögonbrynet lätt höjt häver han ur sig väl avvägda spydigheter mot diverse konsument-lurare. Måste säga att jag gillar Helmuts stil mer. Sverker blir liksom lite för mycket ibland. Helmut biter lika bra – han himlar med ögonen utan att himla med ögonen, om man säger så.

Hmmm…kanske skulle ta mig en tur ner på stan och kolla utbudet av raclette-grillar? Nej, jag får tåla mig till nästa vecka. Nu är det bäst att jag börjar packa lite inför vår Kiev-resa.

Är tillbaka i stan på tisdag – vi hörs!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: