Karnevalsdax

30 Jan

Nu stundar karnevalstider här i Rhenlandet, och egentligen borde jag väl skriva en del informativa inlägg om hela spektaklet. Men eftersom jag inte kommer att uppleva någon karneval i år, på grund av att jag istället ska åka till the Land of the Dancing Diskoboll, och besöka den här trevliga människan, så är jag måttligt inspirerad. Det får anstå till nästa år.

Helt kort kan jag väl säga att det drar igång på torsdag, vilket är Weiberfastnacht, den dag då kvinnorna ska överta makten. Vilket bland annat yttrar sig i att kvinnor ägnar sig åt att klippa av karlarnas slipsar (for real!!). Vidare är det lite inofficiellt halvledigt denna dag, många smiter från jobbet efter lunch. Till exempel för att gå på Kneipe och dricka Bier.

På måndag är det Rosenmontag, vilket bland annat firas med ett karnevalståg. Här i Düsseldorf är varuhusen till bristningsgränsen fyllda med karnevalsutstyrslar för stora och små. Den skojigaste såg jag på Kaufhof – en ilsket gul, fyrkantig dress som skulle föreställa en brevlåda, komplett med brevinkast! Det går dock bra att klä ut sig till cowboy, prinsessa, häxa, ekorre, Amor, gris eller fågelskrämma också.

Det finns till och med UFO-kostymer…något för mig att tänka på nästa år, kanske!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: