Burrrrp

12 Nov

Ojojoj. Gåsmiddagen var en bra ”magtänjarövning” inför vad som snart komma skall i julbordsbranschen, så att säga.

Düsseldorf-varianten av gåsmiddag bestod av ett REJÄLT lår, rödkål, brunsås, klöße och schmorapfel.

Klöße, det är liksom en slags kokta bullar eller vad man nu ska säga, gjord på riven potatis, mjöl, ägg och smör. De lägger sig som cementblock i magtrakten, kan jag förtälja.

Schmorapfel, det är ett stekt äpple, man plockar ur kärnhuset och fyller på med russin, mandel och socker.

Burrrrrrrp. Smakligt, smakligt men farligt, farligt för midjemåttet. Äsch, va fasen, sånt här äter man ju inte varje dag.

På tal om julens frestelser kan man i Tyskland förresten nu köpa youghurt med säsongens smaker. En variant med schmorapfel, och en variant med…brända mandlar!

De är rätt goda, men…hmmm…snarare som godis än som frukost, tycker jag.

Advertisements

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: