Kulturkrock i kassan

31 Okt

Min första kulturchock här i Tyskland har faktiskt inte kommit förrän nu. Den infann sig första gången jag handlade på ett äkta tyskt Aldi häromdagen.

På Aldi, där man handlar livsmedel med mera riktigt, riktigt billigt, där ska det gå undan i kassan. Lyckligtvis hade jag min man med mig, han har varit på Aldi här i stan förut, så när vi gick in förklarade han nogsamt för mig hur man ska bete sig.

”Alltså, först plockar man upp alla varorna på bandet, och sen ställer man sig snabbt med vagnen på andra sidan kassan. Så fort kassörskan skannat dem så VRÄKER man ner dem i vagnen igen. Det ska gå snabbt som f-n, ALLT ska ligga i vagnen när du betalar”, förklarade han.

Jag tyckte det lät lite överdrivet. Men. Seeing is believing. När vi stod i kön observerade jag noggrant de kunder som stod före oss.

Jodå. Det gick till precis som min man sagt. Så snart sista varan låg på bandet kastade sig kunderna fram med kundvagnen och rakade i blixtens hastighet ner hela härligheten i vagnen igen, så att allt skulle vara klart när det var dags att betala.

Pust.

Dessutom ska ni veta att Aldis kassörskor är vanvettigt snabba. Och att man på Aldi kör med streckkoder som löper över hela förpackningen, för att det ska gå ÄNNU snabbare att skanna in dem.

Pust igen.

När man har betalat kör man snabbt undan sin kundvagn, och först när man gjort det packar man in sina varor i kassar.

Samma system gäller för övrigt på Lidl. Men varför det ska vara så förbannat stressigt just på dessa lågprismarknader, det har jag inte begripigt till fullo.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: