Badrumbadrum

25 Sep
25 september kl. 10:13

Tyskar är – precis som koreaner – väldigt förtjusta i badrum. Ett fräscht badrum, helst då helkaklat och med två handfat och allmänt stiligt designat, det är vad tyskarna vill ha. Och de knör gärna in så många badrum som det bara går in i bostaden.

Vi har två badrum, men jag undrar faktiskt om inte arkitekten drack lite för många Frankenheimer när han gav sig i kast med ritningarna.

Båda våra badrum ligger på ovanvåningen. Det minsta, som vi använder som gästbadrum, har duschkabin och handfat. Men ingen toalett. Kissnödiga gäster får vackert knalla en trappa ner till gästtoan.

Vårt stora badrum har duschkabin, badkar, toalett och två handfat. Vi tycker allt det är lite för stort. T.ex. är det dubbelt så stort som makens och mitt sovrum. Men det är väl för att vi inte är tyskar och därför inte inser hur viktigt det är med ett spejsigt badrum.

Men. Det finns en sak som är mer värt att gnälla över, om man nu vill gnälla. Kolla in bilden ovan.

Stora, rejäla fönster är väl i och för sig trevligt, men i ett badrum?!? Speciellt när de stora fönstrena ger grannfamiljen bredvid prima insyn?

När våra grannar befinner sig i sina barns rum, eller i föräldrasovrummet, kan de i detalj följa med i vad vi har för oss i vårt badrum.

Jajaja. Vill de se mig borsta tänderna eller kladda på mig mascara är det väl okej. Det bjuder jag på.

Om jag ska uträtta något mer toalettstolsrelaterat väljer jag däremot alltid gästtoaletten.

Ifall jag har glömt att veva ner persiennerna i stora badrummet, och behovet är av så trängande art att nedvevande liksom inte hinns med.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: