Hemma på vår gata i stan, där…

16 Sep

Anholt fyr & fru. Ersatz-svenskarna. Direktören och reservdanskan. Portugisiskan & Co. Slovenskan & Co. Och sist men inte minst Familjen Skumboll.

Meet my neighbours. Tänkte att det kunde vara på tiden, så att ni känner er lite hemmastadda här.

Vid det här laget känner jag ju igen alla här på gatan, mycket tack vare den ypperligt trevliga gatufesten vi hade för några veckor sedan. Men både min man och jag har rätt dålig koll på vad folk egentligen heter. Så vi kör med egna ”beteckningar”.

Anholt fyr & fru får heta så eftersom deras efternamn låter lite som…Anholt. Trevligt par som väntar sitt första barn.

Ersatz-svenskarna är de som envisas med att ALLTID semestra i Sverige och som är storkonsumenter av knäckebröd. Har två tjejer som närmar sig tonåren.

Direktören och reservdanskan har fyra barn. Bor i gigantisk gammal villa. Vi tror att direktören är direktör för att han kör största och dyraste Mercedes-modellen som finns. Givetvis är den svart. Han klipper gärna gräsmattan iklädd träningskläder med norska flaggan på. Fruns pappa är danskättad och pratar flytande danska.

Portugisiskan & Co. är inte helt otippat från Portugal. Gift med en tysk, har två småkillar.

Slovenskan & Co. är – jodå, ni gissar helt rätt – från Slovenien. Tysk man, två döttrar.

Och så Familjen Skumboll. Säger man namnet lite slarvigt på tyska låter det jättemycket som Skumboll.

Den här familjen är en så intressant blandning av stor prydlighet och skönhet. De tar alltid av sig ytterskorna innan de kliver över sin farstu. Såhär i lövfällningstider är det alltid någon familjemedlem som kastar sig ut för att sopa upp löv på garageuppfarten, minst en gång om dagen. Även om det bara ligger något enstaka löv där.

Och så är de som sagt så granna att se på! Pappa Skumboll är blond, blåögd, oklanderligt klädd och allmänt stilig. Mamma Skumboll är en klassisk mörk skönhet med perfekta, rena drag. Ni vet en sån där som inte ens behöver sminka sig det minsta för att se helt betagande ut. Och Skumboll Junior, tonårssonen, är en klädsam blandning av mor och far.

Det är Skumboll Junior som står för det mesta av lövräfsandet. Och för sopsorteringen. Antingen är det av uppfostringsskäl, eller så är det någon slags straff. För att han ränner på disko för ofta. Det hörde jag nämligen hans mor säga att han gör. Hon vill väl bibringa honom att livet icke endast består av nöjen, utan även av sopsortering. Och det är väl inte så konstigt. Det är ju trots allt en tysk familj vi snackar om!

Hörni. Nu slogs jag av en fasansväckande tanke. Bom-krasch, KADUNK, rakt i planeten.

Om jag nu sitter här och bloggar om våra grannar – tänk om de sitter och bloggar om oss? Typ Mamma Skumboll. ”Det har flyttat in en svensk familj mittemot. Nu har de bott här i mer än en månad, och de har inte sopat trappen en enda gång. Vad ÄR det här för människor egentligen? Är alla svenskar lika slabbiga av sig?”

Eller Ersatz-svenskarna: ”Och de nya svenskarna tre hus bort…stackare, frun berättade att hon köpt frysta svenska köttbullar på Edeka, de är ju svindyra, men nu har jag talat om att det är mycket billigare att åka till Ikea och köpa deras storpacks-köttbullar, så slipper de slänga ut pengar i onödan…men att hon inte ska åka till Ikea bara för att köpa knäckebröd, för det finns ju billigt på Rewe här i byn…”.

Eller…

Nä. Nu vågar jag nog inte tänka vidare…

😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: