Nyp mig i armen, nån

12 Jul

Jamen hallå. The UFO has returned efter fyra högst intensiva dagar i Düsseldorf med omnejd!

And it was a veryvery successful trip. Hurraaaaa!

Fatta vilken kulturchock. Vi kommer att bo i princip ute på landet. Jämfört med Seoul, i alla fall. I en högst lantlig förort (ett mellanting mellan en by och en småstad) till Düsseldorf. Komplett med skogar kring knuten, hagar med betande kor, porlande bäckar, knattrande traktorer och inte ett enda höghus i sikte. Sehr gemütlich.

Efter att ha tittat på ett beaktligt antal hyresobjekt har vi lyckats komma över ett trivsamt radhus som ligger fem minuters gångväg från dotterns skola. Oooootroligt. Hon som har suttit och kuskat 45 minuter enkel resa till skolan i Seoul. Vilken hit detta blir. Dessutom har vi en spårvagnsstation precis bakom tomten. Med förbindelse direkt in till centrala Düsseldorf. En resa på 20 minuter, och tågen går var tionde minut dagtid.

Hyreskostnaden var i och för sig lite större än vad vi budgeterat med, men med ett sånt guldläge, samt i betraktande av att huset i övrigt uppfyllde våra önskemål mer än alla andra objekt, så slog vi till direkt. Vi får väl dra in lite på något annat. Man behöver ju inte hinka Bier och äta Eisbein mit Sauerkraut på vår lokala Kneipe varje kväll, till exempel.

Vi har även hunnit med ett besök på skolan, som verkade väldigt trevlig och fräsch. Åttaåringen ter sig högst entusiastisk inför skolstarten den 15:e augusti.

Nästan för bra för att vara sant, hela kitet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: