Hyllning till herr C.

15 Jun

Inser att jag bara inte KAN låta mig nedsläckas utan att först visa ännu ett bildspel.
*pekar nedåt*

I går var M och jag en sista runda i vår favoritbutik. Mr. Choi’s Silk Shop. Mr.C. och hans minimala, något oorganiserade klädaffär är verkligen något jag kommer att sakna när jag på hemmafronten hasar runt på H&M/Lindex/whatever. Halva sortimentet får inte ens plats i butiken utan hänger längs en vägg i gången utanför.

Mycket av det som Mr. C. säljer är andrahandssorteringar och provkollektioner från bl.a. Kenzo, Diane von Fürstenberg, Marc Jacobs och Chloé. En klänning brukar aldrig vara dyrare än 350 riksdaler hos honom. Plagg som ligger underst i någon hög och är lagom skrynkliga brukar man kunna få för 70 spänn. Visst, det finns en del fejkade grejer också, men vad gör väl det. Ohyggligt roliga kläder är det, och Mr. C. är charmerande. Han kan några ord på många språk, och oss svenskar brukar han hälsa välkomna med orden ”mycket vacker kollektion!”. Sen säger han något artigt om Dag Hammarsköld och ”viking spirit”.

Mr. C’s butik är inte utrustad med något provrum. Man får dyka ner bakom någon klädhög för att prova. När man ber Mr.C. om att få prova säger han ”you are most kind – try, try, try!” (det brukar dom aldrig göra på Lindex/H&M…). Man kan vara därinne och prova sig igenom sortimentet i timtal utan att köpa något. Inte blir han sur för det.

De flesta bilderna här har M tagit. Utom den hon själv är med på. Mr.C. hade inget emot att vi plåtade oss till några trevliga minnen från hans näringsverksamhet. [rockyou id=73220611&w=450&h=338]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: