Saker man inte ofta ser i Sverige

1 Jun
1 juni kl. 02:29

…finns det ju många av här i Seoul, men här är en av mina favoriter. Pojkvän bär flickväns chica lilla handväska när de är flanerar på stan.

Allra sötast tycker jag det är om pojkvännen är en reslig och muskulös typ som bär på någon piffig liten designerväska i rosa med gulddetaljer.

Designerväskor är för övrigt långt mer vanliga i stadsbilden här än hemma. Vissa nöjer sig med nån fejkad variant, men det finns rätt många tjejer som sparar och sparar för att kunna köpa the real stuff. Det är fullt möjligt för många unga damer, eftersom de oftast (i likhet med killar i samma ålder) bor hemma tills de gifter sig och därför kan ha rätt bra disponibel inkomst.

Mest poppis är Louis Vuittons Speedy-bag (den i brun canvas, fast den vita varianten förekommer också). Tjejen på bilden har en MCM-väska, vilket är ett tyskt märke som säljer bra här i Seoul. Balenciagaväskor är också populära, liksom Chloe, och i viss mån även Prada, men de verkar vara lite på nedgång här. Detsamma gäller Burberry (koreaner är i övrigt oerhört förtjusta i Burberryrutor, men numera ser man dem mest på kläder…och oftast fejkade).

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: