I’m such a sucker for romance…

24 Maj
24 maj kl. 08:36

Harisu, koreansk modell, sångerska, skådespelerska m.m. har gift sig med sin pojkvän, rapparen Micky Chung.

En av anledningarna till att Harisu är en av Sydkoreas mest omtalade artister är att hon 1975 föddes som pojke, med namnet Lee Kyung-eun. Hon bytte kön i slutet av 90-talet och i december 2002 tillerkände domstolen i staden Inchon henne rätten att byta kön även i det koreanska familjeregistret, vilket ligger till grund för en persons identitetshandlingar. Detta ledde i förlängningen till att Sydkoreas högsta domstol 2006 fattade beslut om att alla transsexuella som har genomgått könsbyte på medicinsk väg har rätt att få sina identitetshandlingar ändrade, så att de stämmer överens med det nya könet.

Harisu är en förebild för många transsexuella i hela Asien, och har betytt mycket för att minska fördomarna mot transsexualitet och könsbyte, både hemma i Sydkorea och i flera andra konservativa asiatiska länder.

På Internet har jag läst mig till att Harisu och Micky planerar att adoptera fyra barn. Egentligen siktade de på tio, men det tyckte deras föräldrar var lite för många. Och att bröllopsresan går till Thailand, samt att lyckliga tu tar med sig föräldrarna dit (?!?!).

Det blir två bilder (foto: The China Post och Reuters) på Harisu och Micky eftersom jag tycker de är ett så sött par, and I am such a sucker for romance 😉

Visste ni förresten att Sverige var det första land i världen som antog en lag om könsbyte? Året var 1972.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: