Gung ha fat choi på er!

28 Jan

Gott Nytt År allihopa!Nej, jag är inte alls sen på det. Enligt kinesisk tideräkning går vi nämligen in ett nytt år nu, och denna gång är det hundens år.

Den senaste veckan har var och varannan människa här i Seoul gått omkring med rejäla paket i eleganta papperspåsar – presenter från arbetsgivaren. Det kinesiska nyåret är den riktigt stora presenthelgen här i Korea, nästan värre än julen hemma i Sverige. Det är inte bara inom familjen man ger presenter, arbetsgivaren måste också unna sina underställda något, åtminstone om vederbörande har någon uppfostran och hut i kroppen.

Gjorde misstaget att bege mig till stormarknaden för några dagar sedan. Där var det knökat kan jag säga. Dels med butikspersonal, fint uppklädda i hanbok (den koreanska folkdräkten) som försökte prångla ut presentförpackningar med allt från whisky och tandkräm/schampo till konserverad skinka (?!?), dels med nyårspresentjagande konsumenter med lika mycket panik i blick som vilken svensk som helst på lillejulafton. Puh!

Nyårsfirandet föranleder en veckas skollov för vår sjuåring. Och vi har beslutat oss för att slå på stort – tidigt i morgon bitti beger vi oss till flygplatsen, en veckas semester på Bali ska det bli!

Sol, värme, god mat, underbart vacker natur, mycket att se….jag längtar!

Så nu blir det en stunds blogguppehåll för min del.

Ha det så bra så länge, kära läsare!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: