Den store vite mannen strikes again

26 Jan

Bordtennisspelaren Li Fen, som spelar för Trelleborgs BTK, är gravid i tredje månaden. Hon har bestämt sig för att hon inte vill spela mera under graviditeten. I Kina idrottar man inte efter två fullgångna graviditetsmånader. Det kan vara skadligt för fostret, anser kineserna.BTK:s ledare Inge Augustsson är, milt sagt, vansinnig över Li Fens beslut. Eftersom hon är anställd i Sverige gör hon sig nu skyldig till kontraktsbrott, säger han i Sydsvenskan. Hon är inte välkommen tillbaka till klubben, och hon har gjort sitt inom svensk pingis, säger han. Och drämmer sedan till med följande citat:
”Förgäves har jag försökt informera om att kinesiska kvinnor kan stå böjda och jobba på risfälten fram till åttonde månaden”.

Jamen det är väl härligt att Li Fen får sig dessa visdomsord tilldelade av Den Store Vite Mannen. Han måste ju veta precis hur det är, inte minst i Kina. Han är ju Den Store Vite Mannen, det säger ju allt. Vad är hon själv? Kines. Asiat. Kvinna. Hahaha. Hon ska väl bara hålla käften och spela. Herregud, det är ju därför hon är i Sverige.

Jag blir KRÄKFÄRDIG när jag ännu en gång får bevis för hur överlägsna västerlänningar anser sig vara asiater. Hur vi ser dem som någon slags kulturellt efterblivna men effektiva produktionsenheter som är satta till världen för att betjäna oss, typ. ”Segermaskin”, som Augustsson själv kallar henne.

Och när en maskin inte längre fungerar som tänkt ? klart att man blir sur då?!?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: