”Anslagstavlan” har mött sin överman

24 Jan

”Anslagstavlan” i svensk teve…finns den fortfarande? Minns den från barndomen, massor av foträta råd om när man skulle deklarera, att man skulle spara energi genom att släcka i tomma rum och inte glömma att sjukanmäla sig till Försäkringskassan. Präktiga Sverige i ett nötskal.Men nu har jag hittat något som är tio resor rekorderligare.
Här i Seoul får vi in tevekanalen AFN, American Forces Network (det finns 37 000 amerikanska soldater stationerade i Sydkorea).
Kanalen har precis lika många och täta, enormt irriterande, avbrott i programmen som vanliga amerikanska tevekanaler. Fast här är det inte fråga om reklam, utan diverse informationsinslag ? och en stor del av dem är så förnumstiga så att det gränsar till…ja, jag vet inte vad.

Ha alltid bilbältet på dig när du kör bil. Better safe than sorry!

Alkohol och bilkörning hör inte ihop.

Verkar någon i din närhet deprimerad? Våga bry dig. Tala med vederbörande. Och kom ihåg att militärprästen alltid har tid att lyssna.

Sexuella trakasserier är ett brott mot lagen. Tillsammans arbetar vi för en gemenskap där alla, kvinnor och män, ska känna sig fria och trygga.

Blev det för många hamburgare i helgen? Ta ett äpple och gå till gymet!

Sådär håller de på. Flera gånger i timmen.

Javisst kan jag förstå att man prånglar ut dylika budskap en masse – det är väl ett sätt att få soldaterna att sköta sig. Men det är ändå lite komiskt att se helbiffiga amerikanska soldater i kamouflagekläder klämkäckt stå och tjoa om saker som nästan är för politiskt korrekta för att ens platsa i ”Anslagstavlan”.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: