Tänk så det kan bli

6 Jan

Ja, då var man tillbaka i Morgonstillhetens Land, som det så vackert kallas. Måste vara väldigtväldigt tidigt på morgonen som avses. Klockan tre eller så.Alla goda föresatser om att börja det nya året med enbart nyttig mat var i ett nafs försvunna då vi äntligen, efter cirka 18 timmars resa, ramlade in i vår bostad här i Seoul, tämligen groggy och jetlaggade. Maken föreslog pizza till kvällsmat; varken sjuåringen eller jag protesterade nämnvärt.

Maken satt en stund på den lokala pizzerian och väntade på att vår fettstinna kaloribomb skulle bli klar. Och, efter att ha tillbringat tre veckor i lantliga Skåne, i öppna landskap med fräsch och fin lantluft, tittade han nu ut över nejden, som i detta fall består av en avgastät, bökigt tätt trafikerad korsning – runtom lyser hundratals grälla neonskyltar upp omgivningen och helgfirare i stora mängder skyndar till och från otaliga restauranger och barer.
”Tja, nog är det lite småperverst, men när jag satt där tänkte jag faktiskt att…det är allt lite skönt att vara hemma igen, hahaha”, rapporterade han vid hemkomsten.

Jojo. Och detta kommer från en riktig lantis, som inte alls är särskilt förtjust i storstäder. Vilket man ju får kalla Seoul, med sina cirka 12 miljoner invånare.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: