Hett helgmys i taxin

10 Dec

Tre helgmorgnar den senaste månaden har dottern och jag tagit taxi till olika aktiviteter, bland annat de svenska barnens sångträning inför vårt stora Luciafirande, som avhålls i morgon, söndag.
Och innan ni mumlar något om ”jäkla lyxlirare” vill jag påpeka att det är synnerligen överkomligt att åka taxi i Korea…Hursomhelst. Varje gång har taxichaufförerna varit män i övre medelåldern. När jag öppnat bildörren och sagt ”anjånghasejå” (god dag) har de kraftfullt och glatt tjoat ”anjånghasejå!” tillbaka. Så har vi klivit in, dottern och jag, och tagit plats på sätena som prydligt vinterbonats med mjuka, gosiga vinter-plyschklädslar. Och så har dessa trevliga herrar utropat ”Ah! Beautiful baby!” vid åsynen av min blond-lockiga dotter, som därvid lett lite generat, vilket herrarna skrockat förnöjsamt åt. Gentlemansmässigt har de sedan skruvat upp temperaturen i bilen till någonstans strax under 30 plusgrader, så att vi säkert inte ska frysa, och vridit upp volymen på radion och sjungit med i någon pigg och taktfast koreansk schlager, allt för att roa oss. Det har, kort sagt, varit alldeles otroligt gemytligt.

Det verkar, enligt vad jag sett ute på stan tidigare, företrädelsevis vara lite äldre herrar som är uppe med tuppen och rattar sina taxibilar på helgerna. Tja, de yngre förmågorna är kanske för trötta, eventuellt har de varit ute och helgfestat halva natten. Eller så har de kanske bebisar hemma som håller dem vakna när de bort sova. Och är det inte så att ju äldre man blir, desto lättare är det att vakna tidigt på morgonen? De här äldre männen kanske har vaknat av sig själva någon gång i gryningen och blivit itutade en näringsrik frukost med soppa, ris och kimchi av sina rekorderliga fruar, och med en sån början på dagen kanske man inte kan bli annat än på gott humör, speciellt innan vägarna hinner bli alldeles för igenkorkade av alla helgtrafikanter.

Vad vet jag. Men trevligt är det.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: