Hög och låg shoppingstatus

25 Nov

lotte.jpg

Ett av Lotte-varuhusen. Här handlar man med stil och slipper plastpåsar.

Tänk när lyckan var en plastkasse från Gul&Blå! Ja, ni som är 60-talister vet säkert vad jag menar. Hur supercool man var om man hade skolböckerna i en fräck plastkasse från en av de ”rätta” butikerna.
Kanske är det fortfarande så, att en kasse från rätt butik är en viktig accessoar? Nån med tonårsbarn som vet?

Här i Korea är det definitivt INTE inne med plastkassar. Plastkassar är väldigt osexigt. Såna förekommer på stormarknader, mataffärer och marknader. De plastkassar man får när man köper saker på marknader är oftast svarta som natten. Så om man haft sig en heldag på Namdaemun, eller någon annan av de stora marknaderna här, och shoppat loss rejält, ser det ut som om man släpar omkring på stora sopsäckar, alternativt små hundbajspåsar…

Här är det istället papperskassar som är status. Handlar man till exempel på något av de lika stora som dyra varuhusen får man sina varor i papperskasse med varuhusets logga på. Högst statuspoäng ger en kasse från varuhuset Lotte. På delad andraplats kommer varuhusen Shinsegae och Hyundai.

Funderar på att ta med mig en papperskasse från Coop Forum nästa gång jag ska ut på stan och fönstershoppa och se allmänt chic ut. Borde rendera mig extremt höga statuspoäng, i och med att a) det är en papperskasse b) den är större än de från Lotte/Shinsegae/Hyundai och c) det står något exotiskt utländskt på kassen.
Får väl testa och se om folk går in i lyktstolpar av stum beundran när jag visar mig…;)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: