Filippa K och Cacharel hos Tysken

19 Nov

Nu har vi varit där igen, väninnan och jag. Hos Tysken. Jodå.Ni som inte är uppdaterade, läs gärna inlägget ”Tyskens makalösa hög” nedan.

”Tack, tack, mycket vackert, mycket KALLT”, hojtar Tysken och plirar glatt mot oss, med baskern samt de uggle-stora glasögonen käckt på svaj.

Tysken får in nya sändningar med spännande kläder mest varje dag (gud vet varifrån de kommer). Man får i princip åla sig in i hans lilla krypin, börja rota i det gigantiska klädberget och hoppas på god tur. Alltid hittar man nåt. Idag lyckades vi rota fram jackor från Burberry, dräktjackor från Cacharel och tröjor från Ralph Lauren. Inte fy skam.

Väninnan har vägarna förbi Tysken ofta (hon bor i närheten), så hon har liksom uppgraderats till en ”very special customer”, verkar det som. Detta innebär att hon får låna Tyskens pinne. Pinnen han använder för att plocka ner kläder som han hängt längst bort och längst uppe vid taket.

Där står jag, på den enda lilla fläck på golvet i Tyskens bod som inte är täckt med kläder, och ser på när väninnan elegant svingar pinnen hit och dit för att manövrera ner ett och annat plagg som kan tänkas vara av intresse för oss.

Och så tänker jag på välordnade, prydliga och färgharmonierade Lindex därhemma i Sverige. Och blir så kolossalt full i skratt.
Snacka om motsatser!!! Jojo, Sverige är fantastiskt. Men det är Korea också. På sitt sätt.

Hur det gick för oss till slut?
Tja, vi hittade varsin tröja från Ralph Lauren. Åtti spänn stycket. Och jag lade vantarna på en en fräck bomberjacka från DKNY. Tvåhunda spänn. Tja, why not.
Och dagens höjdpunkt för väninnan: en pälskantad bolero från…håll i er nu…..Filippa K!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: