Vett och ovett

8 Nov

Nu har jag – för en gångs skull – gjort något VETTIGT för mig själv. Hoppas jag i alla fall.Det är inte så att jag aldrig gör något ALLS för mig själv. Absolut inte. Men frågan är om det jag gör för mig själv är så himla vettigt. Nja, knappast. Att unna sig en påse godis är ju inte höjden av vettighet, direkt. Att unna sig en timmes slötittande på teve…nja, knappast det heller.

De vettiga saker jag skulle kunna göra för mig själv – som att börja träna igen, unna mig att inhandla och laga ”bättre” mat, för att bara ta några exempel – kommer bara till projektstadiet av någon anledning. Jag urskuldar mig jämt med att jag inte har tid, det är så mycket annat som är viktigare som kommer emellan. Som att hjälpa dottern med läxan. Eller sitta och chatta med någon kompis som är ledsen och behöver lite peppning. Eller ringa mamma. Eller ta mig an ett jobbuppdrag som jag egentligen inte har tid med, men det är ju kris hos kunden så man får kanske ställa upp ändå…etcetera.
”Duktig flicka” är my middle name, typ.

På det här sättet slipper jag att göra det jag borde göra för mig själv, samtidigt som jag faktiskt gör viktiga och vettiga saker, och därmed slipper jag ha dåligt samvete.
Smart, eller hur? Ja, här ser ni en som inte är född i farstun inte, hehe..

Men nu har jag som sagt gjort något som jag faktiskt tror kan vara vettigt för MIG SJÄLV. Jag har beställt tid hos en ryggspecialist som har kiropraktor, sjukgymnast- och massagemottagning, pilates och hela baletten. Ska dit senare idag.
Hoppas det blir bra.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: