Stilfulla nyhetsankare

25 Okt

anchor_kim.gifanchor_hom.gif

Mr. Om och Ms. Kim – graciöst synkroniserade.

Hemma i Sverige brukade vi alltid kolla på Aktuellt klockan nio på kvällarna. En kär gammal tradition som vi tagit med oss till Korea. 21.00 är nyhetstid, så är det bara. Fast nu är vi hänvisade till koreanska MBC News.

Efter ett antal månaders lektioner i koreanska upptäcker nu maken och jag att vi begriper åtminstone lite av vad nyhetsinslagen handlar om. Fast ibland får vi gissa, med lite hjälp av bilderna i nyhetsinslagen. Och morgonen därefter kan vi kolla i vår engelskspråkiga morgontidning om vi har haft rätt eller fel i våra gissningstävlingar.

Det återkommande inslag i nyhetsprogrammet, som aldrig upphör att fascinera mig, är avslutningen. Då avrundar nyhetsankarna Mr. Om (som för övrigt måste vara Koreas mest välfriserade man – aldrig ett hårstrå på tvären där inte) och Ms. Kim med några visdomsord, kanske en betraktelse om något speciellt viktigt inslag, om väderläget eller något helt annat.
Därefter tackar de för sig. Och bugar. Ända ner till nyhetsdesken. Enormt synkroniserade och bugningar är det. De är helt i fas med varandra. En oerhört stilfull och vältajmad uppvisning varje kväll.

Har lite svårt att tänka mig hur det skulle se ut om Jarl Alfredius och Anna Hedenmo försökte göra sammalunda.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: