Skrämde slag på besökarna

21 Okt

Mission accomplished. 50 tulpanlökar ner i jorden. Jaha, då får jag vänta några månader för att se om de trivs i den koreanska myllan. Nu hoppas jag på att trädgårdsplätten vår förvandlas från nått senvinterbleksiktigt till en veritabel färgexplosion. Eller att åtminstone två eller tre tulpaner kommer upp. Man får vara glad åt det lilla.Nåväl, eftersom jag ändå var ute och klafsade i lermyllan tänkte jag att jag lika gärna kan rensa upp efter min mors frenetiska beskärningsaktiviteter. Hittade faktiskt en och annan gren hon glömt att massakrera i hastigheten, så jag plockade fram sekatör och häcksax.

Efter en kvarts intensivt uppsnyggningsarbete i ett buskigt hörn ringer det på vår port. Ålar mig ut ur mitt leriga, greniga hörn och går och öppnar.

Utanför står två unga, okända, kostymklädda män med soliga leenden. Mungiporna deras åker dock snabbt nedåt vid åsynen av mig. Vid närmare eftertanke inte så konstigt. För jag håller ett mordvapen i var hand (sekatör i den ena och häcksax i den andra), större och minre lerkakor trillar av mig så fort jag rör mig lite, håret står på ända och är prytt med diverse grenar som fastnat däri, och så har jag ett rött rivmärke på kinden (kom ivägen för en illasinnad rosenbuske).
Dessutom är jag västerlänning, det gör förmodligen inte saken bättre.

Nåväl. Den ene harklar sig och säger på engelska: ”Hi…well, it looks like you are..busy..kind of…with something…so…I think will just leave these with you, thank you very much and have a nice day.”
Varpå han överräcker ett exemplar av ”Vakna!” och ett av ”Vakttornet” (på engelska) till neanderthal-uppenbarelsen som står framför honom, bugar sig och backar ut på gatan.

Att det kan vara så lätt att bli av med oväntat besök…;)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: