Robotar som engelsklärare

5 Okt

5 oktober 2005

Sydkoreaner är ett synnerligen teknikfrälst släkte. Nu ska de slipa på sitt engelska uttal med robotars hjälp. Jodå, vårt husorgan Joongang Ilbo berättade igår att organisationen Korea Advanced Intelligent Robot Association, som sorterar under Sydkoreas informations- och kommunikationsministerium, ska inleda ett test med robotar som ska hjälpa unga elever att uttala engelska ord rätt.

Man har utvecklat en robotmodell som kan läsa sagor för barn och lära dem uttala vissa ord på engelska. Koreaner har t.ex. bry med uttalet av bokstaven r. Det ljudet finns inte i koreanskan.

En talesman för KAIRA säger att man hoppas att roboten ska öka intresset för engelskpluggandet bland de minsta eleverna.

Fast dom här robotarna ska tydligtvis inte placeras ut i skolorna, enligt artikeln kommer de att placeras ut i flerfamiljshus runtom i Seoul, Bucheon och Bundang.

Man kan ju bara gissa hur det kommer att låta därhemma på eftermiddagarna när ungarna kommit hem från skolan: ”Nänä, inget dataspel nu lilla vän, seså, ut i trappen med dig och läs engelska med roboten” – varpå det i trapphusen kommer att eka av ”RICE!”, ”REALLY!”, ”ROBOT!” kvällarna i ända.

Undrar hur lång tid det tar innan Störningsjouren får rycka in…

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: