Kärlek med blodsmak

29 Sep

29 september 2005

Är du förälskad? Ta då reda på vilken blodgrupp föremålet för din ömma låga har. Det är precis lika viktigt (eller oviktigt, hur man nu ser på saken…) som vilket stjärntecken du är född under. I varje fall anser en hel del människor i Asien det.

Teorin om att ens blodgrupp bestämmer vad man är för slags personlighet presenterades 1927 av japanen Takeji Furukawa. Det finns så vitt jag vet inga som helst vetenskapliga bevis för blodgruppens inverkan på personligheten; ändå verkar denna teori öka i popularitet i Korea. Förra året gjordes faktiskt en koreansk filmkomedi på temat. Den heter ”My boyfriend is type B” och handlar om en tjej med blodgrupp A som dejtar en rätt så odräglig drul med blodgrupp B. B-människor är enligt Furukawa inte särskilt sympatiska. A-människor lär däremot vara ansvarskännande individer som jobbar hårt. Tjejer med blodgrupp A sägs vara blyga men pålitliga individer som helst bör låta bli att dejta oansvariga och själviska B-killar. Och om man nu ändå inte kan låta bli ”The bad B-guy” har en författare vid namn Kim Nang skrivit en bästsäljande bok med massor av råd för hur man ska få en spirande relation med en sån karlslok att fungera.

Själv kan jag inte på rak arm säga vilken blodgrupp jag har. Hmmmm, kanske skulle kolla. Och för allt i världen fråga maken vilken blodgrupp han har…fast å andra sidan, våra stjärntecken passar inte alls ihop och på något märkligt sätt har vi ändå lyckats vara gifta i 15 år utan att ta kål på varandra. Så blodgruppen kan nog kvitta den med…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: