Kött som kött…

12 Sep

12 september 2005

Igår hade jag bjudit in en koreansk tjejkompis på fika, och vi kom att tala om vad man i olika kulturer har för idéer om vad man kan och inte kan äta. Berättade för henne att en av min makes koreanska kolleger dragit med honom till ett lunchhak som serverade soppa gjord på kohuvud. ”Very traditional food”, enligt kollegan. Maken var väl inte jätteentusiastisk precis men höll god min och åt snällt upp sin portion.

Förklarade för min väninna att soppa gjord på kohuvud för en västerlänning kan låta…tja, lite småäckligt faktiskt.

”Men varför det?”, frågade hon, uppriktigt förvånad. ”Ni har ju inga problem med att äta annat nötkött? Vad spelar det för roll vilken kroppsdel det är som tillagas?”

Helt logisk fråga, egentligen…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: