Myspys under jord

20 Aug

hangangjin2.jpg

21 augusti 2005

Nu blir det lite mer tunnelbane-tjat, för tunnelbanan är mitt favorittransportmedel här i stan (dessutom bor jag bara tre minuters gångväg från närmaste station). Seouls tunnelbanenät består av 9 linjer, en biljett kostar cirka 6,70 kronor om man håller sig i innerstan (och innerstan är stoooor).
Det som nog slår en västerlänning mest första gången hon eller han kliver ner i Seouls underjordiska transportmaskineri är renheten och frånvaron av klotter. Allt som oftast ser man små städtanter gå och sopa och feja, ibland balanserar de skickligt uppe i luften på rangliga ställningar, i färd med att tvätta innertaket!

Att man inte ser något klotter beror inte på att tanterna är så ohyggligt snabba på att tvätta bort det. Det beror på helt enkelt på att man inte klottrar här. Eller skär upp stolssitsar, för den delen. Ingen verkar ha kommit på tanken.
På många stationer finns det bekväma soffgrupper utplacerade. Samt bokhyllor med diverse tidningar och böcker, för den som vill ta en paus i storstadsstressen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: