Jan Myrdal gör mig lycklig

13 Jan

Med hjälp av en rääääligt stor parabolantenn på balkongen kan vi nu sedan tre dagar tillbaka kolla in svensk teve, hurra! SVT Europa heter kanalen, den kör svenskproducerade program som sänds i ettan och tvåan. Barnprogram, sport, nyheter, drama, underhållning. Började sända här i Asien för några månader sedan.Ahhh, det är något visst att börja dagen med en lagom menlös, trygg svensk väderpresentatör som pratar sådär lugnande sakligt på något sätt (nästan lika ljuvligt som Sjörapporten på radio, snacka om soothing för själen, speciellt när det är herrn med den tyska brytningen som går i gång).

Sjuåringen är hejdlöst lycklig över att kunna kolla Björne och Hjärnkontoret. Själv har jag bland annat avnjutit de sista avsnitten av Stjärnorna på slottet. Och idag kollade jag på Mat-Tina, som skulle laga KOREANSK mat! Det blev bulgogi (koreansk barbecue kan man väl säga), fast försvenskad då (entrecote istället för typ lövbiff, dessutom ska man ha med massor med grönsaker i marinaden, det hade hon inte) samt någon kålsallad som i och för sig verkade god men som inte hade något som helst med kimchi att göra. Men det är klart, man får ju smyga in den koreanska matkulturen lite pö om pö, inte går det att trycka ner hör mycket chilipeppar i halsen på intet ont anande lagom-svenssons hur som helst, det skulle ju kunna ta en ände med förskräckelse.

Faktum är att jag har haft på teven mycket mer de senaste dagarna än jag någonsin haft hemma i Sverige. Är så tacksam över att äntligen kunna se svenska program, så ingenting får liksom gå till spillo. Inte ens en dokumentär om Jan Myrdal, ja ni fattar hur det står till med mig.

Ursäkta, men nu blir det nog snart Aktuellt, eller Rapport, eller något annat (vad som helst duger). Måste kila…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: